18:30

Husie IF

Referat: AIF Barrikaden - Husie IF

Startelva: Mikael L – Jonathan S, Oskar, Sten, Jonathan T – Viktor T, Alex M, Jonas, Maksym – Simon, Anders

Avbytare var Josef som kom in som högerytter med en halvtimme kvar och sen spelade där tills det återstod 7 min då han tog ett steg upp i anfallet, Amine som spelade sista 12 i det 3-mannaanfall som vi då gick över till, Frmas som spelade sista 7 som högerytter och Patrik och Mohammed H som inte spelade alls.

Matchen hade kunnat få en katastrofal start för oss om inte ett felställt hjul räddat oss från ett baklängesmål redan efter en halv minuts spel. Spelaren som gjort hundratals mål på olika nivåer i Malmö, Ken Hansson sprang sig fri och gjorde vad man trodde var ett perfekt avslut precis utom räckhåll för en utrusande Mikael men tätt innanför bortre stolproten. Bollen tog dock i hjulet och var därför eventuellt inte över linjen innan den kunde fångas upp av Mikael efter sin tillbakastuds längs mållinjen.

Matchförloppet var annars i stort lite motsägelsefull. Båda lagen, men i synnerhet vi, hade ofta väldigt långt mellan lagledarna vilket skapade mycket ytor vilket i sin tur brukar leda till fler målchanser – i synnerhet när antalet närkamper också var färre än normalt. Ändå var antalet klara målchanser väldigt få. Utöver ovannämnda ”uteblivna mål” hade väl de bara 2-3 bra chanser och vi en, möjligen med lite god vilja två. De kändes dock betydligt farligare än oss och kom till många lägen som nästan ledde till farligheter. Deras båda anfallare var båda väldigt duktiga. Vi var för dagen tämligen uddlösa vilket ju också avspeglar sig i statistiken nedan.

På något underligt vis så var det inte bara så att vårt lag hade väldigt långt mellan lagdelarna utan också att mittfältet liksom pendlade mellan att ”sitta i knät” på fyrbackslinjen och att ligga så nära anfallarna att vi lämnade stort utrymme för kontringar. I det försnämnda fallet – vilket var det vanligaste - hade våra anfallare i sin isolering förstås svårt att skapa något medan vi när vi hade mycket folk på deras planhalva sällan fick upp bollen dit.

Spelmässigt var de något bättre än vi i första halvlek medan vår bästa period var inledningen av andra när det var vi som styrde spelet och också fick lite bättre struktur på laget. Andra delen av andra halvlek var sen ganska jämn. Matchens enda mål kom i den 71:a min efter en snabb omställning där Kevin Almkvist – son till Johnny Almkvist som för ett par decennier sen var en av våra bästa spelare och ligger 12:a i maratontabellen över spelade matcher och 6:a i dito när det gäller gjorda mål – fri med Mikael gjorde ett skickligt och lite lurigt avslut i steget och med en yttersida intill närmsta stolpen. Efter målet blev vi lite stressade och återföll i första halvlekens synder.

Så var vi alltså nere på jorden igen efter vår fantastiska seger mot Limhamn veckan innan men på onsdag får vi försöka sväva upp mot himlen igen när vi möter Vellinge FF borta som visserligen ligger i toppen av tabellen men som vi brukar kunna komma till tals med om vi bara kan stoppa deras mycket duktiga anfallare – seriens bästa? – Emil Nilsson.

Statistik: Hörnor: 3-1 Avslut på mål: 3-7 Avslut utanför: 2-7